fbpx

SITE – mitt i boomen i norr

Industriboomen lockar allt fler företag norrut. Med gedigen kompetens från tung industri och ett brett kontaktnät jobbar Luleåföretaget SITE både med den lokala industrin och entreprenörer som vill etablera sig i Norrbotten.

Nativekampanj i samarbete med Dagens industri

I händelsernas centrum. SITE erbjuder tjänster inom management och konstruktion till såväl entreprenörer som slutkunder i den tunga industrin i Norrbotten.

En unik utveckling pågår i norra Sverige. Här investeras många miljarder i några av de största industrisatsningarna i modern tid. Som experter på industriteknik, management och konstruktion i stål- och gruvindustrin märker SITE den snabba utvecklingen:

– Många vill vara en del av den industriella expansionen och efterfrågan på den kompetens vi erbjuder är hög. Tack vare att vi har vår bas i Norrbotten och har lång erfarenhet från projektledning i gruv- och stålindustrin har vi den kunskap och det lokala kontaktnät som krävs för att stötta dem som vill etablera sig i norra Sverige med i stor sett allt de kan behöva hjälp med, säger Fredrik Kroll, projektledare och delägare på SITE Svensk Industriteknik.

Projekt i tung industri

SITE erbjuder tjänster inom management och konstruktion för en rad verksamhetsområden kopplade till tung industri. De hjälper kunder med allt från projektledning, 3D-scanning och inmätningar till konstruktion av maskiner och anläggningar. De jobbar med projekt i alla dess faser, och gör det till såväl entreprenörer som till slutkunderna i den tunga industrin.

– Vi är i grund och botten ett konsultbolag, men vi jobbar väldigt brett. En av våra främsta styrkor är att vi har erfarenhet både från beställarsidan och entreprenadsidan. På båda sidor kan vi leda projekt och skapa mervärde genom hela processen; från konceptstudie till idrifttagning i full produktion. Att våra kunder kan lämna över hela ansvaret till oss och bara behöver ha en speaking partner är något som uppskattas, säger Fredrik Kroll.

Hög kvalitet ett signum

De senaste åren har SITE bland annat projektlett montage av ny krossanläggning till Boliden i Aitikgruvan. Till LKAB har de bland annat projektlett och konstruerat vid leverans av ny transportör till MAC/MAF-utlastning i Malmberget och med nya rutiner och fallskydd höjt kran- och traverssäkerheten i Kiruna. De har stöttat SSAB i Luleå med projektledning från förstudie till produktionsimplementering av ny omhällningsanläggning. För att möta den snabba utvecklingen planerar de att de närmaste åren växa både i antal anställda och med nya kompetensområden.

– Framtiden ser ljus ut tack vare alla investeringar som görs i Norrbotten. SITE kommer att expandera men vi ska samtidigt fortsätta hålla den höga kvalitet som oavsett storlek på kund och projekt är vårt signum. Man är aldrig bättre än sitt senaste projekt. För oss är det därför oerhört viktigt att alltid leverera så bra tjänster att vi får fortsatt förtroende, säger Fredrik Kroll.

Om SITE Svensk industriteknik

SITE Svensk industriteknik är ett konsultföretag i Luleå som arbetar med utveckling och ledning av processer för att skapa effektiva projekt inom tung industri i Norrland. Företaget grundades 2017 och de sjutton medarbetarna är experter på industriteknik, management och konstruktion för stål- och gruvindustrin.

Artikeln är producerad i samarbete med Brand Studio för en rikstäckande native kampanj på di.se

Dela