fbpx
3d skanner Einscan HX Erik Renman

SITE köper ny 3D-scanner med hög precision för detaljer

För att tillgodose den stora efterfrågan utökar SITE Svensk industriteknik sin 3D-tjänst med en avancerad handhållen 3D-scanner. Den nya scannern kan digitalisera fysiska komponenter med mycket hög precision i detaljer

Luleå 2022-11-29

Skannern är en Einscan HX som klarar av att skanna med både structured light och med laser. Den har mycket hög upplösning och är handhållen så att man kan komma åt i trånga utrymmen och skannar detaljer på ett fördelaktigt sätt. På så sätt kommer den att komplettera deras tidigare skannern som är optimerad för att digitalisera miljöer och platser.

SITE använder 3D-scanning för inmätning, utsättning, projektering, vidareutveckling och konstruktion av alla typer av miljöer och komponenter. Den tunga industrin och byggnader har varit de vanligaste användningsområden, men nu erbjuder de sin 3D-tjänst till nya branscher.

– Företag inom de allra flesta industrier skulle kunna ha vinning av denna tjänst så fort de har något med tillverkning eller digitala modeller att göra, säger Erik Renman, konstruktör på SITE.

– Nu kan vi exempelvis skanna in maskinkomponenter och sedan med reverse engineering, rita upp och producera en ny komponent som kanske har utgått ur tillverkarens reservdelslager, fortsätter han.

Andra populära användningsområden för 3D-scanning är att göra fysiska modeller som man skannar in, för att sedan jobbar vidare med digitalt. Man kan även digitalisera miljöer och platser för att besöka digitalt eller använda i en spelvärld.

– Det känns kul att SITE vill vara i framkant av teknologin och hitta nya innovativa sätt att kunna hjälpa kunder på bästa sätt. Att som anställd få ha stor påverkan över inriktningsval och får möjlighet att utvecklas, säger Erik.

Fakta

SITE – Svensk industriteknik är experter på industriteknik, management och mekanisk konstruktion för stål- och gruvindustrin. De arbetar för värdeskapande projekt, processer och tekniska lösningar för tung industri i Norrland.

För mer information kontakta

Fredrik Kroll, Marknadsansvarig SITE
070-611 18 36
fredrik.kroll@sitelulea.se

Läs mer

3D-scanning för effektiva projekt

SITE från Luleå använder 3D-scanning för att skapa tids- och kostnadseffektiva projekt för våra kunder, från gruvorna i Kiruna och Gällivare till Norrlands alla olika industrier.

Press

Site skaffar ny 3D-skanner
affarerinorr.se/nyheter/2022/november/site-skaffar-ny-3d-skanner/

De köper ny 3D-scanner med hög precision för detaljer
norrbottensaffarer.se/nyheter/lulea/artikel/konsultforetag-koper-ny…

Dela