fbpx
Porträtt av Niclas Vestman på SITE

Niclas Vestman

Projektledare & konstruktör

+46 (0)70-611 02 87 | niclas.vestman@sitelulea.seLinkedIn

Profil

Civilingenjör inom teknisk fysik och elektroteknik med inriktning mot beräkningsteknik. Erfarenhet av projektledning, projekteringsledning och mekanikkonstruktion inom gruv- och stålindustrin.

Styrkor inom projektekonomi, tidsplanering, layout- och konstruktionsarbete och leveransprojekt.

Erfarenhet

Projektledare och projekteringsledning ”Råjärnsomhällningen”,
SSAB Luleå, 2022-09 – Pågående

Projektledare och projekteringsledare för ett större investeringsprojekt på stålverket i Luleå. Projektet består av byggnationer inom bygg, mek, el och media. Komplicerat projekt där anläggningen ska byggas i etapper på flertalet kortare underhållsstopp.

Projektledning ”Shaft Project”, GISAB – Agnico Eagle Kittilä,
2022-07 – 2023-01

Ansvarat för projektekonomi, tidsplanering, personalplanering, leveranser, inköp och dokumentation. Projektet skulle montera ny transportör i underjordsgruvan i Kittilä.

Projektledning ”Nya medialedningar”, GISAB – SSAB Luleå
2022-05 – 2023-02

Ansvarat för projektekonomi, tidsplanering, personalplanering, leveranser, inköp och dokumentation. Projektet skulle tillverka och montera nya medialedningar på SSAB i Luleå.

Projektledning ”Ökad kapacitet DU”, GISAB – KK3 LKAB Kiruna 2021-06 – 2021-11

Ansvarat för projektekonomi, tidsplanering, personalplanering, leveranser, inköp och dokumentation. Projektet skulle tillverka och montera nya dammutsugskanaler och rökgasfläkt.

Projektledning ”KA2 ficktoppen”, GISAB – KA2 LKAB Kiruna
2021-06 – 2022-03

Ansvarat för projektekonomi, tidsplanering, personalplanering, leveranser, inköp och dokumentation. Projektet skulle tillverka och montera nya dammutsugskanaler och rökgasfläkt.

Projektledning ”Kross 285 Aitik”, GISAB – Boliden Aitik
2020-03 – 2021-05

Ansvarat för projektekonomi, tidsplanering, projektering, personalplanering, leveranser, inköp och dokumentation. Projektet skulle projektera fristående plattformar samt tillverka och montera plattformarna och även nya krossdelar till kross 285 i Aitik.

Projektledare ”Ombyggnation av Stacker” Narvik Bulkterminal

Projektledare för konstruktion, tillverkning, leverans och montage av en bandmatare tillhörande en befintlig Stacker. Leveransen innehöll även CE-märkning och dokumentation. Se projekt

Delprojekteringsledning ”Kransäkerhetsprojekt” KK2/KK3

Projektering av säkerhetshöjande lösningar för arbete på traverskranar i KK2 och KK3. Tillträden, fallskyddssystem, rutiner, riskanalyser, handlingsplaner mm. Se projekt

Utbildning

  • KonstruktörN – Svetsakademin
  • Certifierad projektledare – Westhagen utbildning
  • BAS-P/Bas-U
  • Civilingenjör, Teknisk fysik och elektroteknik – Luleå Tekniska Universitet

Ladda ner

CV Niclas Vestman SITE
CV Engelska

Inlägg