fbpx
Arvid Eriksson på SITE konferensrum 2400x1256px

Arvid Eriksson ny medarbetare på SITE

Arvid är född och uppväxt i Luleå och har bott här hela livet bortsett från de fem månader han gjorde sitt examensarbete i Eskilstuna. Arvid kommer från Örnäset/Skurholmen och läste teknik som inriktning på gymnasiet samt civilingenjör i maskinteknik med inriktning på konstruktionsteknik vid Luleå tekniska universitet.

Varmt välkommen till SITE!

– Jag har alltid varit väldigt tekniskt intresserad ända sedan jag var barn, vilket gjorde valet att läsa till civilingenjör rätt uppenbart. När jag var mindre har jag också hållit på med lagsporter såsom fotboll och hockey, men idag tränar jag mest på gym för hälsa och välmående, säger Arvid.

Vad har du arbetat med tidigare?

– Under gymnasiet och just därefter arbetade jag mycket inom serviceyrken och med kundkontakt, (e.x Mcdonalds, JULA, växeltelefonist). Därefter har jag arbetat som processoperatör åt SSAB och haft detta som stående sommarjobb under studietiden vid LTU. Sista sommaren arbetade jag även som konsult åt LTU-Business med affärsutveckling.

Vad ser du fram emot att jobba med på SITE?

– Under min studietid och framför allt dessa sista månader då jag gjort examensarbete åt Volvo har jag konstaterat att konstruktion/design är något jag verkligen tycker om att arbeta med. Att därför ha möjligheten att få fortsätta arbeta med konstruktion ser jag verkligen fram emot. Jag ser även fram emot att få ha ett flertal olika arbetsgivare som konsult vilket kommer ge mig en bred kompetens inom många av de industrier vi har här uppe i norra Sverige.

Vad är dina styrkor på arbetet?

– Jag anser mig själv som väldigt strukturerad och duktig på att planera upp framtida arbete. Jag är även duktig på att prata med folk och att snabbt kunna bilda mig en uppfattning om vilket problem som skall lösas. Sedan skulle jag även anse mig själv som en bra lagspelare, och tycker även det är kul att få kunna hjälpa andra med deras projekt.

Vad har du för fritidsintressen?

– På vardagarna består mina fritidsintressen till stor del av att träna på gym och umgås med kompisar. På helger och semester brukar jag kunna ha mer tid till att engagera mig åt friluftsaktiviteter såsom slalom och fiske.

Läs mer

Dela