fbpx
Pressbild på Fredrik Kroll VD på SITE Svensk Industriteknik

SITE erbjuder 3D-scanning för industriprojekt i Norrland

Kostsamma byggmissar och bristfällig kommunikation inom industriprojekt är ett problem som SITE vill eliminera med hjälp av den senaste tekniken inom 3D-scanning.

Luleå, 21 februari 2020

– Vid ett platsbesök kan vi med hjälp av 3D-scanning fånga upp allt inom synligt räckhåll och kan tidigt i projektet kommunicera med högsta möjliga klarhet och precision. Därmed undviks kostsamma missförstånd och vi kan presentera de mest gynnsamma lösningarna för våra kunder, säger Fredrik Kroll, delägare på SITE.

Konsultföretaget SITE – Svensk industriteknik, arbetar med management och konstruktion i flera verksamhetsområden inom industrisektorn.

Nu utökar företaget sina tjänster med 3D-scanning för att erbjuda kostnadseffektiva projekt till sina kunder i Norrland.

– Vi använder 3D-scanning för projektering, vidareutveckling och konstruktion av alla typer av miljöer, med tung industri och byggnader som de vanligaste applikationsområdena, berättar Fredrik.

Med 3D-scanning återskapar man en miljö i ett digitalt format med hög noggrannhet, oavsett dess komplexitet.

Effektivitet är ett självklart ledord när man talar om fördelarna med 3D-scanning, då en scanning samlar in enorma mängder högkvalitativa data på en bråkdel av den tid det tar vid användning av konventionella mätmetoder.

Detta medför i sin tur klara fördelar vad gäller kostnader och kommunikation, då tidsåtgången för projektering reduceras kraftigt och kommunikationen inom projektet underlättas med underlag av denna kvalitet.

3d-scanning bild med SITE i Luleå

Bildmontage: Thomas Åberg, @norrland247

Läs artiklar från lokal mediebevakning

Se även