fbpx
Angelica Lindwall SITE lokal 2400×1256 px

Angelica Lindwall ny medarbetare på SITE!

Angelica kommer från den akademiska världen och har nyligen avslutat sina doktorandstudier på LTU i ämnet produktinnovation.

Varmt välkommen till SITE!

Intervju

Hur skulle du beskriva dig själv?

– Jag är en organiserad och driven person som samtidigt har en känsla av kreativitet. Jag motiveras av att få jobba med design tillsammans med likasinnade.

Vad har du jobbat tidigare med?

– Efter civilingenjörsexamen påbörjade jag mina forskarstudier på Luleå tekniska universitet, och har tagit doktorsexamen inom ämnet Produktinnovation.

Min avhandling behandlade nyttjandet av ingenjörernas kreativa förmågor när man jobbar med design för additiv tillverkning (3D-printning).

Mina studier utfördes i nära kontakt med ledande rymdföretag i Sverige och jag studerade deras konstruktionsarbete.

Vad ser du framemot att jobba med på SITE?

– Jag ser fram emot att få jobba med det jag verkligen tycker är roligt, design och konstruktion. Efter flera år av forskningsarbete är jag redo att sätta tänderna i tillämpat konstruktionsarbete och få utvecklas vidare med det.

Tillsammans med kollegor och kunder hoppas jag på att få möta många spännande utmaningar.

Vad är dina styrkor på arbetet?

– Det jag tar med mig från tidigare arbete är planering och uppföljning av långvariga projekt, struktur, samspel mellan olika aktörer (i form av forskningsprojekt mellan olika universitet och industriföretag) och stöttandet av innovation i designarbetet.

Jag brinner för nyttjandet av den kreativa förmågan i konstruktionsarbetet och hoppas kunna ta med mig detta in i alla framtida designprojekt.

Som person är jag hjälpsam och gillar att jobba tillsammans med andra människor.

Vad har du för fritidsintressen?

– Jag gillar att vara ute i naturen med familjen, både på enklare utflykter i skogen och lite längre turer i fjällen. Jag har även ett intresse för fotografering, där motivet främst är familjen och våra äventyr.

För att slappna av brukar jag uppskatta en brädspelskväll tillsammans med min man och goda vänner.

Läs mer

Dela